HÍREK

Energiahatékonysági megoldások - tanácsadás

A jelenlegi gazdasági helyzet még inkább rákényszeríti a szervezeteket és a magánszemélyeket az energiafogyasztás mérséklésére. Gyors és szemmel látható megoldásra van szükség ahhoz, hogy a megemelkedett energia árak mellett a napi munka és életvitel megtartásához.
 

Bővebben: Energiahatékonysági megoldások - tanácsadás

Legal Compliance tanácsadás


Bővebben: Legal Compliance tanácsadás

Hogyan felelj meg az Energiahatékonysági Törvénynek 2019-ben?

Az energiahatékonyságról szóló törvény több kötelezettséget is előír a nagyvállalatok számára, ilyen a négyévente teljesítendő energetikai auditálási kötelezettség, az éves nagyvállalati regisztráció, a regisztrációs díjfizetési kötelezettség, - ezek még mindig elkerülhetők, ha ISO 50001:2018 tanúsítással rendelkezik a cég-, illetve az éves energiafogyasztásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség, valamint az energiafogyasztás mértékétől függően az energetikai szakreferens igénybevétele. 

Bővebben: Hogyan felelj meg az Energiahatékonysági Törvénynek 2019-ben?

MEGVÁSÁROLHATÓ "ISO" SEGÉDLETEK


Az oldal átszerkesztés alatt áll. Látogass vissza később, vagy keress minket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
 

Bővebben: MEGVÁSÁROLHATÓ "ISO" SEGÉDLETEK

Módszerek és minőségtechnikák


Egyesülni vagy nem egyesülni. Ez belső tényezőként is felfogható. Azonban mindenképpen számos területen befolyásolja a minőségügyi rendszert, mint például a kommunikáció, a tudatosság, a kompetencia és a politika.

Bővebben: Módszerek és minőségtechnikák

Válasz az információs korszak új kihívásaira


Az információrobbanás és az informatika határtalanul gyors fejlődésének korát éljük, ami gyakorlatilag minden tekintetben átalakítja életünket pozitív és negatív irányban egyaránt. 

Bővebben: Válasz az információs korszak új kihívásaira

Elképesztő auditok és a Kano Modell


Hogyan értékelhető a szervezetek minőségügyi audit programjainak teljesítménye egy szabványosított megközelítés és a Kano modell segítségével? Noriaki Kano még az 1980-as években megfogalmazta a mára már közismertté vált teóriáját.

Bővebben: Elképesztő auditok és a Kano Modell

Minőségügyi trendek


Az érdekelt felek igényei és elvárásai. Az ISO 9001:2008 változatban nem került említésre az „érdekelt fél kifejezése. Az ISO 9004:2008 változatban így szerepelt: „Az ISO 9004 szélesebb értelemben koncentrál a minőségmenedzsmentre.

Bővebben: Minőségügyi trendek

Első németországi tapasztalatok az ISO 9001:015 szabványra megvalósult átállás terén


Németországban jelenleg mintegy 55 000 vállalkozás rendelkezik az ISO  9001 szabvány szerinti tanúsítvánnyal, melyek döntő többsége a 2008-as verzió szerinti. Annak ellenére, hogy a német vállalatok képesek lennének a gyors átállásra, 2015-ben csak 7% tervezte az átállását az új verzióra. 

Bővebben: Első németországi tapasztalatok az ISO 9001:015 szabványra megvalósult átállás terén

A „Minőség- és folyamatmenedzser” jövőképe


A minőségbiztosítás (MB) és minőségirányítás (MI) növekvő jelentősége és komplexitása eredményeképpen a minőségmenedzserrel (minőségügyi vezetővel) szemben állított követelmények folyamatosan növekednek. 

Bővebben: A „Minőség- és folyamatmenedzser” jövőképe

1. oldal / 46