Webalkalmazással spórolhatnak az energián

Magyar kis- és középvállalkozások (kkv) jelentkezhettek annak a webalkalmazásnak az ingyenes kipróbálására, amellyel felmérhetik és optimalizálhatják energia- és nyersanyag-felhasználásukat. A résztvevő kkv-k a felmérés végén összegző értékelést kapnak, az alkalmazás segít a vállalkozás működésének hatékonyabbá tételében és a költségek csökkentésében.

 

Az energiastratégia része

A 3EMT Tool webalkalmazás a CEEM-projekt keretében, az EU Central Europe Programjának társfinanszírozásával jött létre, mondta el Francesca Pozzar, a projekt olasz koordinátor-intézetének képviselője. Az Európai Bizottság az erre az évtizedre meghatározott energiastratégiájában célul tűzte ki a tagállamok energiahatékonyságának növelését. Ennek megvalósításában fontos szerep jut Közép-Európának, ahol jelentős számban vannak gyártás-intenzív, tehát sok energiát felhasználó vállalkozások.
Öt ország vesz részt

A projektben öt ország vesz részt, Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Olaszország és Szlovénia. Mindegyik országból 100-100 kkv, tehát összesen 500 vállalkozás tesztelheti ingyenesen a kifejlesztett webalkalmazást. Eddig 66 magyar kkv jelentkezett, 10 felmérés már folyamatban van, így 24 hazai vállalkozás még jelentkezhet a következő egy hónapban, hívta fel a figyelmet Szmolenszky Ágnes, a Bay Zoltán Nonprofit Kft., a projekt egyik magyarországi partnerének külkapcsolati igazgatója.

 

Cikk forrása: http://www.origo.hu

Kép: http://www.motherearthnews.com