A cégvezetőnek nem kell értenie az informatikához

Minden vállalatnál kulcsfontosságú a stabil számítógépes rendszer. Végzetes is lehet, ha az összes adat hirtelen elszáll, vagy ha folyamatosan technikai problémák akadályozzák a gördülékeny munkát. Vass Viktor, az ITsKonnekt Kft. ügyvezető igazgatója szerint az IT-feladatok kiszervezése óriási terhet vesz le a cégvezetők válláról.

Stabil hálózat nélkül nehéz a munka

Egy vállalat életében a szakmai tudás és a tapasztalat mellett a jól üzemeltetett, stabil számítógépes rendszer is létfontosságú. „Ha jól meg van tervezve egy hálózat, és karban vannak tartva az eszközök, akkor jól üzemelő, hatékony és gazdaságos rendszert kapunk, amellyel munkaidőt és pénzt lehet megtakarítani” – mondta Vass Viktor, az ITsKonnekt Kft. ügyvezető igazgatója. Általában az eszközök, a rendszer karbantartásának hiánya okozzák a legtöbb problémát a vállalatok működésében, de a rosszul telepített és nem frissített szoftverek és a nem megfelelő adattárolás miatt az adatvesztés is gyakori probléma.

Kire bízzuk az IT-feladatokat?

Vass szerint általánosságban is jellemző a felhasználók hozzá nem értése és az oktatás hiánya, de a vállaltvezetőknek végképp nincs idejük és energiájuk arra, hogy lépést tartsanak a folyamatosan fejlődő IT-világ legújabb fejlesztéseivel. Általában nem tudják megítélni, hogy mennyire működik optimálisan a cégük IT-rendszere, persze nem is feladatuk. Pontosan ez a probléma hívta életre a cégek IT-ügyeire szakosodott cégeket, amelyek költséghatékony és optimális rendszert biztosítsanak partnereiknek.

A kiszervezés a legjobb megoldás

A nyilvánvaló előnyökön kívül, mint például, hogy a kiszervezést választó cégnek nincs szüksége saját rendszergazdára, és nincsenek ezzel járó plusz terhek (toborzás, szabadság esetén helyettesítés), több szempontból megéri IT-céggel szerződni. A kiszervezés idő- és költséghatékony, hiszen az ellenőrzött rendszerrel kevesebb a probléma, így a munkára lehet koncentrálni, ráadásul a kiszervezéssel járó költségek előre kiszámíthatóak. A folyamatosan képzett szakemberek pedig akár egyszerre többen is dolgoznak az adott problémán, így gyorsan és hatékonyan oldják meg a legváratlanabb helyzeteket.

 

Cikk forrása:  http://www.uzletresz.hu

Kép forrása: PhotoAlto/Gérard Launet