Teszt: válassz egy figurát, és megmondjuk, ki vagy!

Végre egy teszt, amely nem unalmas kérdésekkel vagy már mindenütt látott ábrákkal/fotókkal segít eldönteni, alapvetően milyen személyiségtípusba tartozunk. Egy Pip Wilson nevű pszichológus ugyanis kedves kis emberkéket ábrázoló rajzot használ ehhez. A képen látható alakok más-más lelkiállapot és élethelyzetet fejeznek ki. Hogyan tudtod meg, melyik típusba tartozol, milyen a habitusod, az érzelmi intelligenciád? Ehhez két alakot kell kiválasztanod.

 

Először válaszd ki azt az egy figurát, amelyikről úgy gondolod, a legjobban jellemez téged, vagy amelyik szerinted a legjobban hasonlítasz. A második lépés az, hogy válaszd azt a figurát, amelyikre a leginkább hasonlítani szeretnél.

Íme, a megoldás:

Ha az 1,3,6 vagy 7-es figurát választottad: elég motivált vagy az életben, nem félsz az akadályoktól, bármilyen nehézség adódjon is.

Ha a 2,11,12,18, vagy 19-es emberkét választottad: szinte biztos, hogy kommunikatív, beszédes személyiség vagy, aki segít a barátainak.

Ha a 4-es figurát választottad: olyan ember lehetsz, aki stabilan megállja a helyét az életben és igyekszik minél több mindent megvalósítani.

Ha az 5-ös figurát választottad: rendszerint fáradt és gyenge vagy, és nincs elegendő erőd az élethez.

Ha a 13-as és 21-es figurát választottad: kissé visszafogott személyiség lehetsz, aki gyakran küzd belső konfliktusokkal, anélkül, hogy ezeket megosztaná másokkal.

Ha a 8-as figurát választottad: leginkább csak magadra gondolsz, hajlamos vagy arra, hogy a te saját világodban merülj el.

Ha a 9-es figurát választottad: imádsz szórakozni, alapjában véve boldog ember vagy.

Ha a 10-es vagy a 15-ös figurát választottad: képesek vagy remekül alkalmazkodni az életben, és alapvetően optimista személyiség vagy.

Ha a 14-es figurát választottad: valószínűleg lelki traumát élsz át, ami miatt érzelmileg összeomlottál. Súlyos krízisen mehetsz keresztül.

Ha a 20-ast figurát választottad: hatalmas önbizalommal rendelkezel, te irányítasz, igazi vezéregyéniség vagy, aki arra törekszik, hogy a körülötte lévők mindig adjanak a véleményére.

Ha a 16-os figurát választottad: valószínűleg belefáradtál abba, hogy mindig támogatnod kell valakit. Ezért öleled át azt, aki a 17-est választotta, aki arra törekszik, hogy minél jobban ráfigyeljenek.

Pip Wilson ábráját a világ számos pontján ismerik. Az idős pszichológus egyik szakterülete az érzelmi intelligencia. A teszt eredetileg azt hivatott kideríteni, hol a tanulási nehézségekkel küzdő diákok milyen személyiségek, ám kiderült, hogy az ábra felnőttek esetében is eredményesen alkalmazható.

Cikk és kép forrása:  www.szeretlekmagyarorszag.hu