Elismerésben részesült a Lambda-Com fejlesztése

A Lambda-Com Csoport egyedülálló közlekedésinformatikai megoldása, a vezetési stíluselemző DrivingStyle szolgáltatás elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat.

A vállalatcsoport innovatív telematikai szolgáltatásának segítségével nyomon követhetővé válnak a járművezetők vezetési szokásai, s így a fuvarozók felderíthetik a nem megfelelő járműhasználatból eredő többletköltségeket, ezáltal jelentősen csökkenthetik kiadásaikat.

 

A tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj Pályázaton olyan innovatív és magas színvonalú megoldásokat kínáló vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei, szolgáltatásai nemcsak a hazai, de nemzetközi szinten is versenyképesek. A Lambda-Com Csoporthoz tartozó WebEye Magyarország és WebEye International által kínált vezetési stíluselemző szolgáltatás jelentős mértékben hozzájárul a fuvarozó vállalkozások hatékony működésének javításához a járművezetők képzésének egyedülálló támogatásával. A cégcsoport munkáját immár másodszor ismerték el a Magyar Termék Nagydíjjal, amelynek Informatikai Nívódíját tavaly a Lambda-Com által fejlesztett eTachograph szolgáltatással nyerték el.

A vezetési stíluselemző segítségével a fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó vállalatok vezetői pontos és naprakész információt kaphatnak az általuk alkalmazott pilóták vezetési szokásairól. A rendszer az értékelés során vizsgálja a gázpedál helyzetét, a tempomat és a retarder használatát, a fordulatszám megválasztását, a fékezések módját és gyakoriságát, a nyomatékeloszlást, illetve a saját súllyal történő kigurítást. A rendszerből kinyert adatokból pontosan kiderül, melyik járművezetőnek milyen területen van szüksége további oktatásra, s így a cégvezetők személyre szabott vezetéstechnikai képzéssel segíthetik a sofőrök vezetési stílusának javítását, illetve folyamatosan nyomon követhetik fejlődésüket. A telematikai megoldás használatával és helyes vezetési stílus elsajátításával a fuvarozók jelentősen visszaszoríthatják a nem megfelelő járműhasználatból eredő többletkiadásaikat, 5-12%-kal csökkenthetik az üzemanyagköltségeket, 15-20%-kal mérsékelhetik a járművek szervizköltségeit, illetve növelhetik a flottába tartozó tehergépjárművek élettartamát.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy cégcsoportunk immár második alkalommal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat. A Lambda-Comnál folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan innovatív telematikai megoldásokat fejlesszünk, melyek hozzájárulnak a közúti áruszállítás területén tevékenykedő vállalatok hatékonyabb működéséhez, költségeik csökkentéséhez, illetve a környezetbarát áruszállítás feltételeinek megteremtéséhez. A DrivingStyle-t és az eTachograph szolgáltatásunkat együtt alkalmazva olyan komplex, értéknövelt megoldási csomagot alkottunk meg és tettünk elérhetővé a fuvarozók számára, amelyhez hasonló jelenleg nem létezik Magyarországon és Európában." - mondta Németh Tibor, a Lambda-Com Kft. ügyvezetője.

Cikk forrása:  news4business.hu 

Kép forrása: allasborze.bme.hu