Öt sikeres ember meglepő hobbija

Az elfoglalt vállalkozók egy része pont a kikapcsolódásra nem fordít energiát. Pedig egy kedvenc hobbi vállalati ügyekben is sikert hozhat. Warren Buffet amerikai üzletember különleges hangszeren játszik a szabadidejében, a Yahoo vezérigazgatója pedig a sütésnek hódol, méghozzá nem is akárhogy.
Nemrég írtunk arról, hogy érdemes egy kedves hobbira is időt szánnunk, akármilyen elfoglalt és céltudatos vállalkozók is vagyunk, mert nemcsak magánemberként, hanem szakemberként is profitálhatunk belőle. Egy érdekes elfoglaltság, amelyet szívesen végzünk, felpörgeti az agyat és a testet. A Business Insider összegyűjtött öt sikeres embert, akik különleges hobbiknak hódolnak.

Warren Buffett hangszeren játszik
Warren Buffet amerikai részvénybefektető és üzletember, a Berkshire Hathaway mágnása már kamaszkorában is több vasat tartott a tűzben. Tizenévesen kezdett befektetni, 16 éves korára pedig már ma 53 ezer dollárnak megfelelő pénzt halmozott fel.
Amikor épp nem üzletemberként tevékenykedik, akkor ukuleléjét pengeti.
Aki nem hiszi, nézze meg a videót, amelyen Jon Bon Jovival duettezik. Buffett marketing célokra is felhasználta tehetségét, hiszen nemrég szerenádot adott a Coca-Colának abból az alkalomból, hogy idén tavasszal ünnepelte 100 éves születésnapját az ikonikus kontúrpalack.

Marissa Mayer a cukrászatot tökéletesíti
Marissa Mayer, a Yahoo vezérigazgatója, aki a Google szóvivőjeként kezdte karrierjét, híres a vállalati kultúra megreformálásról, például a szülési szabadság átalakításáról és a női vezetőkről szóló párbeszéd kezdeményezéséről. Bár elfoglalt vezető, aki híres arról, hogy csak napi 4-6 órát alszik, eközben családanya is, akitől nem áll távol a sütés. Sőt, szabadidejében
az elemzői gondolkodást vegyíti a sütés iránti szenvedélyével.
Ez azt jelenti, hogy recepteket tanulmányoz és táblázatot készít az összetevőkről azért, hogy elkészíthesse a tökéletes cupcake-t.

A Microsoft vezetője a költészetért rajong
A szintén a techvilághoz tartozó Microsoft vezérigazgatója valódi technológia guru. 1992-ben került a Microsofthoz és tavalyi cégvezetői kinevezése előtt a vállalat Cloud nevű üzletágát vezette. Bár világéletében az informatika érdekelte, és arra készült, hogy ez lesz a hivatása, van azonban egy másik szenvedélye is.
Az indiai származású Nadella az amerikai és az indiai költészet lelkes kedvelője,
és a költészetet a programozáshoz hasonlítja. „Fogsz valamit, amit prózában csak hosszú oldalakon át lehetne leírni, összesűríted néhány sorba, és így is átjön a lényeg. A költészet a legjobb programnyelv” – mondta. Ezenkívül kedvelt hobbija a krikett. Állítólag már iskolás korában is szívesen játszott, aminek köszönhetően sokat tanult a vezetői készségekről és a csapatmunkáról.

Taylor Swift mindenben kreatív
Taylor Swift ma az egyik legsikeresebb fiatal énekesnő, májusban pedig a Forbes a száz legbefolyásosabb nő közé választotta. 25 életévével ő volt a legfiatalabb szereplő a listán, amelyet Angela Merkel vezet. Nem kérdés, hogy van üzleti érzéke, hiszen levédetett néhány sort vagy kifejezést egy-egy dalából. Az Apple Music pedig nemrég Swift hatására változtatott üzletpolitikáján.
A látszat ellenére nemcsak zenéléssel és üzlettel foglalkozik, az énekesnő ugyanis szabadidejében kézműveskedik.
Hímzést is készített egyik legjobb barátjának, a szintén zenész Ed Sheerannak. Intsagramján pedig más alkotásait is láthattuk már, például saját készítésű hógömböket és édességeket.

Meryl Streep kötöget
Meryl Streepet pályafutása alatt 19 alkalommal jelölték Oscar-díjra, így ő minden idők legtöbbet jelölt színésze. Streep Mayerhez hasonlóan többször felszólalt a dolgozó nők mellett, akikről azt gondolja, hogy minden napot kompromisszumként élnek meg és állandó lelkiismeretfurdallással küzdenek. Nem a színészet az egyetlen erőssége, ugyanis nagyon szeret kötni.
Állítólag a 2008-as Kétely című filmhez saját maga kötötte a filmben viselt sálat.
A forgatások alatt a kötés segít neki, hogy rendezze a gondolatait. Fiatal kolléganőjét, Amy Adamset is megtanította kötni.

Cikk forrása:  www.uzletresz.hu

Kép forrása: AFP/Paul Morigi