Ezek a világ leginnovatívabb cégei

Forrás: Market!ng&Media magazin, 2016.március-XXI/2. 8. oldal

A Fast Company üzleti és technológiai magazin leginnovatívabb vállalatokat összegyűjtő ötvenes listáján az online újságírást alapjaiban felforgató, az egész médiára komoly hatással lévő BuzzFeed lett az első.
 
A cég jelenleg több mint háromszáz embert foglalkoztat, és a korábbi, leginkább máshonnan átvett szórakoztató anyagok közlése mellett saját újságíróikkal saját tartalom gyártásával „forgatják fel” a médiapiacot.

A BuzzFeed a Facebookot előzte meg, míg a harmadik helyet a CVS Health nevű, az egészségügy területén tevékenykedő vállalkozás szerezte meg.

A top10-ben nagy többségében vannak az ismert webes és technológiai cégek, így például az Amazon a hatodik, az Apple a hetedik, míg a Google anyavállalata, az Alphabet a nyolcadik helyen végzett. De az egyes iparágakat alapjaiban megváltoztató társaságok is bekerültek az élmezőnybe, az Uber például a negyedik lett, míg a videós tartalomfogyasztást átalakító Netflix az ötödik leginnovatívabb cégnek bizonyult.

Bár napjainkban az élet szinte minden területén kezdenek meghatározó szerepet játszani a mobiltelefonok, meglepően kevés gyártó jelent meg a Fast Company listáján, hiszen az Apple mellett a Huawei került be a rangsorba, a 13. helyre. A kilencedik helyre a Black Lives Matter került, amely egy afroamerikaiak jogaiért kiálló szervezet, míg a tizedik helyen a Taco Bell étteremlánc végzett.
(kép forrása: http://www.russellwebster.com/wp-content/uploads/2013/07/innovation-lightbulb.jpg)