
Munkahely, létesítmény, technológia tervezése, kivitelezése, használatba vétele és üzemeltetése, továbbá munkaeszköz, anyag, energia, egyéni védőeszköz előállítása, gyártása, tárolása, mozgatása, szállítása, felhasználása, forgalmazása, importálása, üzemeltetése a munkavédelemre vonatkozó szabályokban meghatározott, ezek hiányában a tudományos, technikai színvonal mellett elvárható követelmények megtartásával történhet.
Bővebben: Általános munkavédelmi követelmények
ISO 50001 Általános követelményei

Az ISO 50001 szabvány szerint: A szervezet működésében köteles kialakítani, dokumentálni, bevezetni és fejleszteni az ISO 50001 szabványnak megfelelő energiairányítási rendszert. A szervezetnek meg kell határoznia és dokumentálnia az energiairányítási rendszer hatáskörét, hogy mely alkalmazási területekre terjed ki és azt is, hogy milyen módon fejleszthető folyamatosan az EIR illetve a szervezet energiateljesítménye (4.1 pont).
Bővebben: ISO 50001 Általános követelményei
Az emberi tényező-innovatív kultúra kiépítése az ISO 10018 segítségével

Mivel az innováció a korai kreatív fázisban meglehetős lazaságot és szabadságot igényel, sokan bizonyos ellentétet vélnek felfedezni a szabványosítás és az innováció között mondván, hogy a szabvány túlságosan is merev és korlátozó jellegű.
Bővebben: Az emberi tényező-innovatív kultúra kiépítése az ISO 10018 segítségével
Az ISO 50001 szabvány bemutatása

A szabvány összesen 4 fő fejezetből áll: 1. Alkalmazási terület 2. Rendelkezési hivatkozások 3. Szakkifejezések és meghatározásuk 4. Az energiairányítási rendszer követelményei
Ezek - de főként a számunkra legfontosabb, 4. fejezet - számos alpontra vannak felosztva. A 4. fejezet alpontjai azok, amelyek tulajdonképpen a követelményeket tartalmazzák.
Bővebben: Az ISO 50001 szabvány bemutatása
Mit kér az ISO 14001:2014 szabvány a környezetközpontú irányítási rendszer tervezése kapcsán?

A kockázatokkal és lehetőségekkel kapcsolatos tevékenységek
A szervezet kialakította, bevezette és fenntartja a 6.1.1-6.1.4. szakaszok követelményeinek teljesítéséhez szükséges folyamato(ka)t?
Bővebben: Mit kér az ISO 14001:2014 szabvány a környezetközpontú irányítási rendszer tervezése kapcsán?
LEAN KÉPZÉS

A FrameWork Hungary Kft szakértői már több mint 13 éve tartanak szabványismereti és egyéb helyszíni oktatásokat. Kurzusaink a gyakorlatias feladatokról, kézzelfogható válaszokról és effektív tudásátadásról ismertek. Idén októberben cégünk LEAN traininget hirdet, hogy segítse partnereit vállalataik működtetésében.
Bővebben: LEAN KÉPZÉS
Jogi és egyéb előírások Az ISO 50001 szabvány szerint

A szabvány kötelezi a szervezetet azon alkalmazott jogi és egyéb előírások meghatározására és elérhetővé tételére, amelyek az energiafelhasználásra, -fogyasztásra és -hatékonyságra vonatkoznak. (4.4.2 pont)
Bővebben: Jogi és egyéb előírások Az ISO 50001 szabvány szerint
Minőségirányítási rendszerek bevezetésének tapasztalatai a magyar élelmiszeriparban

Az ISO 22000:2005 szabvány megjelenésével többen annak alkalmazásának rohamos elterjedését vártuk. Erre azonban ez idáig nem került sor. Felmerül a kérdés: szüksége van az élelmiszeriparnak
újabb követelményrendszerre?
Bővebben: Minőségirányítási rendszerek bevezetésének tapasztalatai a magyar élelmiszeriparban
Hogyan lehet a kockázatmenedzsmentet kezelni

A nemzetközi üzleti kapcsolatokkal telített globalizált világban a szisztematikus kockázatkezelésre alkalmas eszközök fontosabbak, mint valaha. Az új ISO 9001:2015-ös szabvány szerint a minőségügyi vezetők megkapták a feladatot, hogy intenzíven és szisztematikusan foglalkozzanak a kockázatmenedzsmenttel.
Bővebben: Hogyan lehet a kockázatmenedzsmentet kezelni
ALDI - A sajátmárkás termékeink mindenhol ugyanolyanok

Semmilyen különbség nincs az Aldi több országban is forgalmazott sajátmárkás termékeinek minősége között, az üzletlánc által is árult, más nemzetközi márkák gyártói viszont maguk felelnek a minőségért – közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. cég ügyvezető igazgatója, - olvasható a hvg.hu-n.
Bővebben: ALDI - A sajátmárkás termékeink mindenhol ugyanolyanok
| | | | | | | | | |